E. Vuorio

Laadukkaita rakennustyökaluja jo vuodesta 1928

E. Vuorion tuotteet ovat omaa kotimaista tuotantoa tai tilauksesta huolella valittujen alihankkijoiden valmistamia ja toimittamia.

Tehty rakennusalan ammattilaisille

E. Vuorio -työkaluvalikoima on suunniteltu erityisesti rakennusalan ammattilaisia ajatellen. Olemme pysyneet kehityksen kärjessä kuuntelemalla työkalujen lopullisten käyttäjien sekä ammattitaitoisten jälleenmyyjien mielipiteitä, toiveita ja asiantuntemusta.

Uudet työkalut testataan huolella ennen myyntiinottoa, jotta ne sopivat mahdollisimman hyvin tarkoitukseensa ja Suomessa käytettäviin rakennusmateriaaleihin. Kotimaisuusaste on työkaluissamme korkea: omien tuotteiden lisäksi valikoimassamme on vain parhaiden ulkomaisten toimittajien työkaluja.

E. Vuorion tuotteita on myynnissä kaikissa hyvinvarustelluissa rautakaupoissa, joille laadukkaiden tuotteiden tarjoaminen on kunnia-asia.

Mikäli olet kiinnostunut tuotteidemme jälleenmyynnistä, ota yhteyttä!

E. Vuorion tarina

Pitkät perinteet omaavan E. Vuorion liiketoiminnan kehittäminen jatkuu osana C.E. Lindgren -konsernia.

1920-luvulla elettiin kovaa rakentamisen aikaa, eikä Suomessa vielä valmistettu hiertimiä tai rappaustyökaluja teollisesti. E. Vuorion perustaja A.W. Vuorio, kutsumanimeltään Walde, valmisti vielä rakennuksilla työskennellessään muiden rakennusammattilaisten tavoin itse tarvitsemansa rappaushiertimet. Käsistään taitava Walde valmisti työkalunsa niin hyvin, että muut rakennusmiehet innostuivat tilaamaan tarvitsemansa hiertimet häneltä. Pian tilauskanta kasvoikin niin suureksi, että työkalujen valmistus työllisti Walden lisäksi myös hänen poikansa Einon, joka ryhtyi isänsä kumppaniksi. Syntyi rakennustyökaluja valmistava yritys E. Vuorio.

Sodan jälkeen uudisrakentamisen aikana kotimainen työ oli kysyttyä ja rakentaminen Suomessa vilkasta. Walden kuoltua vuonna 1952, jatkoi Eino isänsä viitoittamaa tietä. Valmistus keskittyi erilaisiin kohteisiin suunniteltujen puisten hiertimien lisäksi enenevässä määrin myös vesivaakoihin.

Vuorion liiketoimet pysyivät melko muuttumattomina aina 60-luvulle saakka, kunnes Einon vävy, Volker Paulus, tuli E. Vuorion palvelukseen. Hän alkoi kehittää yrityksen tuotevalikoimaa ja luoda suhteita laadukkaista työkaluista tunnettuihin keskieurooppalaisiin työkaluvalmistajiin. Pian, 60-luvun puolivälissä, saapuivat ensimmäiset tuontityökalut Suomen markkinoille. Tuotevalikoima laajentui mm. polyuretaanihiertimien nostaessa suosiotaan perinteisten puuhiertimien rinnalla. Monipuolistuvan valikoiman kysyntä antoi lisäuskoa tulevaisuuteen, ja uusia rakennusalan tuotteita valittiin myyntiin tiiviissä yhteistyössä suomalaisten rakennusalan ammattilaisten kanssa.